Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Οι συνέπειες της νευρικής ανορεξίας στην ζωή και την υγεία των νέων του σήμερα.





      Γειά σας!Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα πολύ σημαντικό θέμα την ανορεξία.Υπάρχουν κορίτσια που δεν νιώθουν άνετα με τον εαυτό τους επειδή έχουν αρκετά παραπάνω κιλά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στεναχωριούνται και να μην τρώνε!Πιστεύω πως πολλά κορίτσια έχουν ακούσει για την νευρική ανορεξία και φυσικά αρκετά κρούσματα.Η κακή ψυχολογία πιστεύω πως παρασύρει τα άτομα ιδίως τα κορίτσια γιατί θέλουν να αρέσουν και να γίνονται πιο εύκολα αποδεκτές στις παρέες.Η ψυχογενής ανορεξία εμφανίζεται κυρίως στην εφηβεία διότι τότε τα κορίτσια αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εμφάνιση τους και κάθονται ατελείωτες ώρες μπροστά από έναν καθρέπτη κοιτώντας τις ατέλειλες τους.
    Τι προκαλεί την νευρική ανορεξία; Tα πρότυπα γυναικών που παρουσιάζονται καθημερινά στα περιοδικά και την τηλεόραση,είναι εκείνα που έχουν τις τέλειες αναλογίες.Έτσι οι γυναίκες και κυρίως οι έφηβες προσπαθούν να αποκτήσουν το τέλειο κορμί.


 Όπως επίσεις και η οικογένεια εαν δηλαδή η μητέρα σας ή η αδερφή σας,έχουν νευρική ανορεξία υπάρχει πιθανότητα να αποκτήσετε και εσείς,γιατί υποβάλουν τα παιδιά τους σε δίαιτα και τα κριτικάρουν έντονα για το σώμα τους.Τέλος οι τραυματικές εμπειρίες,οπως λόγου χάρη ένας βιασμός αλλά και το άγχος μπορεί να οδηγήσει στη νευρική ανορεξία.
Κίνδυνοι για την υγεία.  Η νευρική ανορεξία μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρές επιπλοκές και να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο.΄Εχει διαστρεβλωμένη εικόνα του εαυτού του,ακόμαι και αν είναι πολύ αδύνατο,θεωρεί ότι είναι κανονικό έως και παχύσαρκο.



Εαν γνωρίζεται και εσείς άτομα που πάσχουν από νευρική ανορεξία προσπαθήστε σιγά σιγά να τους πείσετε να επισκεφθούν έναν ειδικό.Όταν ένα άτομο πάσχει από νευρική ανορεξία κατα 80% δεν μπορει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μόνο με την θέλησή του αλλά με την βοήθεια των ειδικών!


Ερώτηση!

1)Για πιο λόγο πιστεύετε πως κάποιοι,-ες οδηγούνται στην νευρική ανορεξια;



2 σχόλια:

  1. Εγω πιστευω πως ολα ξεκινουν απτο σπιτι!
    Αν εμενα η μαμα μου μου μαθαινει οτι ειμαι μια χαρα οπως ειμαι και οτι οσα βλεπω στην tv δεν ειναι παντα αληθινα οι πιθανοτητες να παθω κατι τετοιο μειωνονται κατα παρα πολυ!
    Το αδυνατο δεν ειναι παντα ομορφο, σε καποιες ταιριαζει περισσοτερο να εχουν τα παχακια τους και πρεπει να το γνωριζουν ολες αυτο!
    Πιστευω ομως οτι κατα μεγαλο βαθμο φταιει το ιντερνετ. Οχι τοσο οι εικονες, πλεον σχεδον ολοι ξερουν οτι ειναι photoshop. Αλλα οταν μπαινω στο Tumblr και παταω αναζητηση Fitspo για να βρω καλες ασκησεις κτλ και βλεπω quotes οπως "sleep more-eat less" και "προτιμας το παγωτο η να εχεις thigh gap" ε εκει αηδιαζω. "τελειο" σωμα μπορουμε να εχουμε και χωρις να στερουμαστε πραγματα. Ενημερωση απο τους γονεις και τους καθηγητες χρειαζεται και τιποτα αλλο.

    Πολυ ενδιαφερον το θεμα και σορρυ για την "εκθεση" :P

    xoxo
    http://thefashionsweetheart.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλα οταν γινονται διαφημισεις και ολες ειναι αδυνατες σε περιοδικα σε εκπομπες σε πασαρελες δεν εχω δει ποτε μια επιδειξη μοδας για παχουλες γυναικες ολες ειναι λες και βγηκαν απο νεκροταφειο και ετσι τα μικρα κοριτσια ζηλεουν και εχουν ως προτυπο αυτο!

      Διαγραφή